News

Σαμπουάν μαλλιών: 5 πράγματα που δεν ξέρατε

Έχει φτάσει η ώρα που το σαμπουάν σας έχει τελειώσει και για ακόμη μία φορά δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, αφού με κανένα δεν είστε 100% ικανοποιημένες.

Μην απελπίζεστε όμως!

Η επιλογή του σαμπουάν είναι υποκειμενική και γι’ αυτό πολλές φορές αυτό που ταιριάζει σε μία φίλη μας μπορεί να μην «κάνει» για εμάς.

Καλό είναι να γνωρίζουμε, επίσης, ότι το ακριβότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο και γι’ αυτό πριν καταλήξετε σε κάποιο προϊόν, πρέπει να ξέρετε ότι:

Τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης

Στα πρώτα πράγματα που οφείλετε να γνωρίζετε είναι ότι όλα τα σαμπουάν έχουν ημερομηνία λήξης που αν επέλθει, τότε η δράση τους δεν είναι και τόσο καλή.

Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας

Προτιμήστε ένα χαλαρό μασάζ κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Το μασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην ενεργοποίηση των θρεπτικών ουσιών που εμπεριέχονται στο σαμπουάν.

Δε χρειάζεται να βάζετε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν

Η «σωστή» ποσότητα είναι περίπου το ένα τέταρτο της παλάμης μας. Αν βάλετε περισσότερο θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός με αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε στο μασάζ του κεφαλιού.

Προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού

Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό θα αφήσει τα μαλλιά σας ξηρά και ταλαιπωρημένα. Δοκιμάστε να λουστείτε με χλιαρό νερό και να ξεπλύνετε το σαμπουάν με κρύο. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και έτσι διατηρείται η λάμψη της τρίχας.

Σε τι διαφέρουν τα συμβατικά από τα φυσικά σαμπουάν;

Τα συμβατικά σαμπουάν καθαρίζουν τα μαλλιά, απομακρύνουν τη βρωμιά και τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα του κεφαλιού και της τρίχας, αλλά μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορεί να απομακρύνουν και τα φυσικά έλαια για την ενυδάτωση του κεφαλιού που δημιουργεί ο ίδιος μας ο οργανισμός μας για να έχουμε υγιή μαλλιά.

Πιο απλά: τα χημικά συστατικά των συμβατικών σαμπουάν καθαρίζουν, λειαίνουν, δίνουν όγκο αλλά δεν φροντίζουν τα μαλλιά, δεν καθιστούν υγιή την τρίχα.

Υγιή μαλλιά είναι εκείνα που ξαναφυτρώνουν.

Τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού σαμπουάν:

  • Δεν περιέχουν αντιδραστικές χημικές ουσίες
  • Δεν περιέχουν χημικά συστατικά βλαπτικά για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία του ανθρώπου
  • Δεν περιέχουν PEG* που εισχωρούν στην επιδερμίδα και την κάνει διαπερατή σε ακαθαρσίες
  • Δεν περιέχουν συνθετικά αντι-ηλιακά φίλτρα που βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό βήμα για την επιλογή του σαμπουάν είναι να προτιμήσετε ένα προϊόν που θα ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας και θα φροντίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την τρίχα σας.

Λιπαρά μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν συχνά, αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα του κεφαλιού. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ένα σαμπουάν που αφαιρεί τη λιπαρότητα και ενυδατώνει τόσο την τρίχα, όσο και την επιδερμίδα.

Ιδανική λύση το σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά της Aether. Πλούσιο σε εκχύλισμα θυμαριού και αιθέρια έλαια αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και χαρίζει υγιή λάμψη.

Ξηρά μαλλιά: Τα ξηρά μαλλιά είναι συνήθως αποτέλεσμα βλάβης/ζημιάς στην τρίχα. Εάν οι άκρες των μαλλιών σου δεν είναι λείες και δεν «ευθυγραμμίζονται» καλά, τότε τα μαλλιά είναι θαμπά και εύθραυστα. Η συχνή χρήση σαμπουάν με ισχυρές χημικές ουσίες (όπως τα σαμπουάν για περμανάντ και τα σαμπουάν-βαφές) καταστρέφουν το περίβλημα της τρίχας. Όταν συμβαίνει αυτό, η τρίχα χάνει την πολύτιμη κερατίνη (πρωτεΐνη), οπότε θα χρειαστείτε σαμπουάν με έξτρα κερατίνη για να επιδιορθώσετε σταδιακά τη ζημιά.

Προτιμήστε το σαμπουάν της Aether για ξηρά μαλλιά. Πλούσιο σε φυσικά αιθέρια έλαια από πατσουλί και γεράνι ενυδατώνει και αναδομεί τα κατεστραμμένα μαλλιά, προστατεύοντάς τα από τα σκληρά προϊόντα styling, ενώ παράλληλα αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας στις άκρες.

Βαμμένα μαλλιά: Τα σαμπουάν που είναι ειδικά για να διατηρούν το χρώμα της βαφής περιέχουν πιο ισχυρά χημικά από τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό προτιμήστε σαμπουάν με φυσικά συστατικά.

Η πρόταση μας για βαμμένα και παράλληλα υγιή μαλλιά είναι το σαμπουάν της Aether για βαμμένα μαλλιά. Πλούσιο σε εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, καρότου και ελαίου καρύδας προστατεύει και ενισχύει το χρώμα των μαλλιών ακόμα και όταν εκτίθενται σε ακραίες συνθήκες, όπως στον ήλιο και στη θάλασσα.

* Τα PEG (συντομογραφία της πολυαιθυλενογλυκόλης) είναι αμφιλεγόμενα συστατικά σε καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, εν μέρει λόγω της δυνατότητάς τους να διαπερνούν το δέρμα και να απορροφώνται από το σώμα ή να βοηθούν άλλες χημικές ουσίες και συστατικά στην απορρόφηση